Destination Imagination (DI) je organizacija čije djelovanje se zasniva na volonterskom radu, tako da se čvrsto oslanjamo na trud i energiju naših volontera širom svijeta.
NAPRAVITE RAZLIKU

Destination Imagination (DI) dobiva podršku od preko 38 000 volontera u više od 30 zemalja svijeta. Njihova ljubav prema DI programu Izazova osnažuje i proširuje našu zajednicu, te omogućuje da svake godine imamo sve veći broj učenika koji učestvuju na takmičenjima.

VAŠA POMOĆ NAM JE POTREBNA

DI je stalno u potrazi za novim volonterima koji će nam pomoći da naše učenike opremimo sa vještinama koje će pokretati ekonomiju budućnosti. Potrebna nam je pomoć od strane pojedinaca koji su zainteresovani za web-dizajn, marketing, prikupljanje novčanih sredstava, prikupljanje i obuku novih članova, društvene mreže, koordiniranje događaja i još mnogo toga.

VOLONTERSKE ULOGE

U nastavku možete vidjeti neke od volonterskih prilika putem kojih možete pružiti podršku učenicima u svome području. Svi volonteri DI – Bosne i Hercegovine će primiti vrijedne certifikate u svrhu zahvale, ali i potvrde ili dokaza za njihovo zalaganje.

VODITELJ TIMA

Možete da volontirate kao koordinator ili mentor tokom dva do četiri mjeseca koliko je obično potrebno da jedan tim učenika razvije svoje rješenje za neki od naša četiri Izazova. Nadzirite ih dok nadmašuju svoja ograničenja i stiču iskustva kroz kreativni proces.

Prijavite svoj tim ovdje!

TEHNIČKA PODRŠKA

Možete da volontirate kao tehnička podrška učeničkim timovima i sudijama tokom takmičenja, kako bi pomogli stvoriti najbolje moguće okruženje u kome učenici mogu pokazati svoju kreativnost.

Budi tehnička podrška!

SUDIJA

Provedite dan na takmičenju okruženi slavljem učeničkih timova, dok je vaš zadatak da procijenite njihov rad i prenesete im povratne informacije, te ih ohrabrite i pohvalite za kreativna i inovativna rješenja naših Izazova.

Postani sudija!

SAZNAJTE VIŠE

Povežite se sa DI – Bosna i Hercegovina i saznajte koje prilike za volonterski rad nudimo u vašoj blizini.

POZOVITE NAS

Viber/Whatsapp: +38762333651

PIŠITE NAM NA EMAIL

[email protected]

VOLONTERSKI LETAK

Kliknite ovdje da biste preuzeli naš volonterski letak.